Links en Tips

We reizen met ons tweeën. Toch zijn er veel mensen die ons geholpen hebben en onze reizen mogelijk maken. In de eerste plaats de mensen die we tegen komen en mooie gesprekken mee hebben en nieuwe ideeën op doen. Mensen die zonder het zelf te weten ons leven een beetje veranderen. Maar ook bedrijven die ons, uit soms hachelijke, helpen. Hoe vaak we onderweg we onaangekondigd hebben aangeklopt en om hulp hebben gevraagd. Garages, dierenartsen en andere bedrijven die toeschieten om te helpen.  

Hieronder staan een aantal bedrijven maar we doen er veel tekort omdat we zoveel ontmoetingen hebben gehad die ons verder brachten. 

Club

De Land Cruiser Club is een actieve club voor liefhebbers van de Land Cruiser. Zij organiseren veel activiteiten van sluetelkeursis tot reizen naar het buitenland. Een leuke club om gelijkgestemde tegen te komen

 
Garage’s en Reparaties 
 
Voor Feja (FJ60) heeft Cruiserworld veel zaken opgeknapt. Wanneer er onderdelen zijn die we zelf vervangen is een telefoontje naar Workum genoeg. De volgende dag zijn de spullen binnen. Zij zijn er mede voor verantwoordelijk dat FeJa nog op de weg is.
 
4WD Techniek is gespecialiseerd in het leveren van 4×4 onderdelen en repareren van terreinwagens. Peter van der Warf is altijd vakkundig en eerlijk. Er staat altijd een bakkie koffie klaar. Denkt mee in oplossingen.
 
Artsouq zit in Doubai en levert Toyota onderdelen op part nummer. Spullen worden snel afgestuurd. Hou wel rekening met een mogelijke verassing van de douane m.b.t. invoerrechten.
 
Obdwarenhuis levert een OBD analyser voor de Toyota HDJ100. Let op ODB voor deze Toyota is afwijkend. Voor dit type Toyota wordt M-ODB gebruikt (voorloper van de ODB standaard). De standaard ODB-II werkt hierdoor niet. De iCarsoft i905 Toyota/Lexus ondersteund M-ODB en werkt prima.
 
Autobedrijf Bouman is gespecialiseerd in Toyota (en BMW). Is flexibel en levert een zeer goede service. En zit bij ons in de buurt. dat is wel zo handig af en toe.
 
4x4service valkenburg heeft zijn sporen verdient met preparatie, service en onderhoud van 4×4 auto’s. 
 
4x4onlineshop.nl  onlineshop voor offroadtechniek en accessoires voor alle merken terreinauto’s.
 
G.P. Nieuwkoop & zn zijn gespecialiseerd in het restaureren van oldtimer trucks, personenauto’s en tractoren. Hebben een eigen spuiterij en denken mee.
 
 
Bouw 
Na de bouw hadden wij verschillende issues, Twiga heeft ons direct geholpen en heeft mee gedacht en geholpen om de problemen op te lossen.
 
De verlichting komt bij Mobiled vandaan. Met een uitgebreide webshop en goede service.  Ze hebben veel licht oplossingen voor verschillende auto’s en wensen.
 
Emounting.nl onlineshop levert kwaliteits materiaal (RAM mount) voor bevestiging van electronica (iPad’s etc).
 
Jasicamp levert (ook online) materialen voor caravan en camper. Alle Votronic modules die in onze auto toegepast zijn komen hier vandaan.
 
De Wit Schijndel levert een ruim assortiment voor o.a. materialen voor camper en caravan. Maar hebben ook tenten en artikelen voor allerlei sporten.
 
www.nofruit.nl (online) levert kussens op maat. Prima prijs/kwaliteit en betrouwbare levering.
 
Matrasbestellen.nl maakt matrassen op maat dus precies wat je ruimte toe laat niet alleen qua vorm maar ook de dikte en comfort.
 
Blickdicht levert (online) highend  schermen om de ramen te blinderen in vele kleuren. Levering is zeer betrouwbaar en het product is oer degelijk.
 
www.instanttrust.nl In samenwerking met Philips is de InstantTrust Marine tot stand gekomen. Een compact apparaat dat water desinfecteert door middel van UV-straling.
 
Reizen
Vibraction levert roadboek ’s voor offroad trips in Spanje, Portugal, de Balkan, Griekenland, Tunesie, Marocco en Turkye. De route is goed gedocumenteerd en brengt je op prachtige plekken. Let er wel op met deze bolletje pijltje dat de locale wegen en regels wat veranderen. Zo belande wij op een militair oefenterrein. 
 
Polarstep is een app die je trip tracked en waar je een blog kan bijhouden
 
Frontrunner (South Afica) levert een ruim assortiment accessoires voor offroad auto’s. Gitrax in België levert veel van dit materiaal.
 
4×4sintannaland.nl (online) levert een ruim assortiment 4×4 accessoires . Goede prijs/kwaliteit/service.
 
Na diverse afwegingen hebben we besloten om Cateau, de hond mee te nemen. Om haar goed voorbereid op reis te gaan hebben we samen met Dr Boersma en Wendy Noordover van dierenkliniek Terweerlaan een plan gemaakt en een medicijnkit samen gesteld
 
Om de website makkelijk leesbaar te maken en ons doel en verhaal helder voor de lezer heeft Anjelique van Meis en Manneke ons enorm geholpen.