Over ons

Hi, wij zijn Sven & Katja

In 2007 werd er een zaadje geplant voor wat uit zou lopen tot een heel ander avontuur dan duiken. Een kleine 4×4-camper (bakkie)  in Zuid-Afrika werd onze eerste kennismaking met andere manier van reizen, binnen een week werd het verlangen geboren om zelf een 4×4-auto aan te bouwen en van Kaap naar Kaap te gaan reizen.

Zo begon ons nieuw avontuur, een nieuwe wereld voor ons van off-road en overlanden

Wat deze manier van reizen ons zo aanspreekt, is de vrijheid die erbij hoort. We komen op adembenemende plekken, ontmoeten boeiende mensen en doorkruisen vele verschillende landschappen. Omdat we altijd on bed mee hebben en op minder begaanbare plekken kunnen komen worden we op de mooiste plekken wakker.

Over ons

Tijdens het werken hebben we een aantal korte tripjes gemaakt naar  Europa, Afrika en Australië. Maar een lange reis lokte. En toen uiteindelijk de auto klaar was zijn we in 2018 gestopt met werken. Na een jaar reizen door Zuid-Amerika wilde we een korte break maken in Nederland. Even de ‘reisroutine’ onderbreken. Dit even werd 2,5 jaar omdat COVID19 de grenzen sloot en we dus niet naar de auto terug konden die nog in Uruguay stond. Om de tijd zinvol in Nederland door t brengen hebben we beiden werk kunnen vinden die de flexibiliteit van weg kunnen had en sinds we in 2020 weer kunnen reizen is ons streven een paar maanden per jaar te reizen en een deel te werken. 

Sven

Sven werkte als zelfstandig consultant in de telecomsector. In 1999 verruilde hij Nederland voor Zuidoost-Azië. In Papua, Irian Jaya, ontwikkelde en runde hij op een afgelegen eiland een duik-resort omringd door de meest ongerepte riffen ter wereld. Het eerste 4x4-voertuig dat Sven kocht was in '95. In die tijd dacht hij dat een Chevrolet Tahoe met een 5,7 V8 een kwaliteitswagen was. Het bleek een illusie te zijn. Na het "Zuid-Amerika avontuur" is Sven aan de slag gegaan bij de City Leisure Group. Hier werkt hij als programma manager om wereldwijd attracties te realiseren

Katja

Werkte als Paraveterinair voor ze naar Papua verhuisde en ging werken als resortmanager. Terug in Nederland maakte ze een carrièreswitch naar projectmanagementondersteuning bij een telecombedrijf. Naast het kantoorwerk heeft ze ook kleine uitstapjes gemaakt naar verkoop van wijnen en reizen georganiseerd naar Madagaskar. Na diverse opleidingen is ze gestart met een eigen coachingspraktijk ,Epicdus. En richt zich op expats en hun partner. Daarnaast werk ze ook als waarnemer in dierenartsenpraktijken en coacht dierenartsen en paravets.

Stop worrying about the potholes in the road and enjoy the journey