Zuid Amerika

Reizen door Zuid Amerika

Na de beslissing om naar Zuid-Amerika te gaan, moesten we nadenken over hoe we de auto daar zouden krijgen. De keuze lag tussen Roll on Roll off en in een container. We hebben veel horrorverhalen gehoord over beide opties.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor “RoRo”. Uiteindelijk speelt er ook een portie geluk mee. Helaas maar waar.

We hadden nooit gedacht dat het havengebied zo groot was. Uiteindelijk vonden we kade 1333. De vrouw van de “Rubens” was niet al te snel, maar nadat we de formulieren hadden ingevuld, kregen we allebei een toegangspasje voor de haven. Het bleek dat slechts één persoon met de auto het havengebied mocht betreden. Die tweede toegangspas was voor ons niet helemaal duidelijk. Er zal wel een Belgische logica achter zitten.

Naast een Landcruiser 100 stond er ook een mooie VW-bus. We zijn dagen bezig geweest om de auto af te sluiten en alles aan de buitenkant te verwijderen, terwijl de VW-bus met de helft van de inhoud op het dak stond en alles in de auto zichtbaar was. We vroegen ons af of we niet te ver gingen met het verwijderen van alles. Achteraf horen we dat bij een aantal auto’s alles eruit is gehaald. Dus al het werk was niet voor niets.

Argentinië na Covid

Na 2,5 jaar kunnen we weer naar de auto. Het heeft behoorlijk wat moeite gekost om de TIP voor de auto in orde te houden. Maar wanneer we weer instappen en zonder problemen wegrijden is het gevoel van vrijheid direct weer terug.

Peru & Bolivia

Inplaats via de kust rijden we nu door het binnenland en doorkruisen de Andes. Kost meer tijd maar is erg indrukwekkend. In Bolivia rijden we door de amazone en dat is ook waanzinnig mooi en modderig.

Brazilië

Dit enorme land en haar gastvrije inwoners heeft ons enorm verrast. Het was even een moetje maar blijkt een geweldig land. Makkelijk te reizen en met het Pantanal en haar prachtige natuur. Een overweldigend land.

Ecuador & Colombia

Hoewel we niet van plan waren om naar Ecuador en Colombia te gaan hebben we er zeker geen spijt van. Beide landen zijn prachtig en de mensen super vriendelijk. Ecuador is erg afwisselend en Colombia heeft ons verrast.

Bolivia & Peru

Zodra we de grens oversteken met Bolivia is er meteen een duidelijk verschil te zien. De vrouwen lopen in kleurige rokken met bolhoedjes en lange zwarte vlechten. Ook zijn de mensen wat afstandelijker dan in Chili en Argentinië.

Catamarca & Atacama

De Argentijnse kant van het Lake District  is vrij divers qua landschap. Chili is wat ruiger. Het is zomervakantie waardoor het overal een stuk drukker is. Maar wanneer je wat weg gaat van de massa zijn er talloze mooie plekken.

Santiago & Mendoza

We ontvluchten de drukte van de vakantiegangers op het strand en verruilen deze voor wijnhuizen en de stad Santiago in Chili en Mendoza in Argentinië. Ook druk maar geen feesten tot de ochtend en lekker uit eten.

Lake District & Chiloé

De Argentijnse kant van het Lake District  is vrij divers qua landschap. Chili is wat ruiger. Het is zomervakantie waardoor het overal een stuk drukker is. Maar wanneer je wat weg gaat van de massa zijn er talloze mooie plekken.

Carretera Austral

Route 7 of wel de Carretera Austral is een ‘vergeten’ stukje Chilli. Een nog voor een groot deel onverharde weg met besneeuwde bergen, watervallen en ruige natuur. Met zo veel bloemen in bloei een kleurrijk spektakel.

Tierra del Fuego

Via de kust rijden we verder naar het zuiden. We overnachten op verlaten plek met alleen de zeeleeuwen en de wind. Met de veerboot steken we over naar Terra del Fuego. Ook hier zijn prachtige wildkampeerplekken te vinden.

Magallanes

We waren van plan om met de veerboot naar Punta Arenas te rijden. Helaas lukte dat niet dus moeten we een stukje om. Torres de Paine, Perito Moreno en El Chaltén zijn meer dan de moeite waard. De natuur is ruig en onvoorspelbaar.

Penínsule Valdés

Na een korte tour naar Punta del Sur in Uruguay om even “in te komen” steken we de grens over naar Argentinië.  Het landschap richting het zuiden is erg saai. 1200km landbouw en veeteelt. Maar hoe zuidelijker hoe mooier.

Aankomst

Wanneer we bij ‘odd size luggage’ in BA de hond willen halen, krijgen we te horen dat ze op de band aankomt. Na wat elleboog werk staan we in de startblokken om Cateau zo snel mogelijk te onderscheppen

Verschepen

De voorbereidingen beginnen.  met hoe we de auto in Zuid Amerika krijgen. De keuze lag tussen Roll on Roll off en in een container. We hebben veel horrorverhalen gehoord over beide opties.